dilluns, 19 de juny del 2017

Padrins de la promoció de la URV. Un orgull

Aquesta setmana, Sònia Tomàs, directora del centre de noves oportunitats de les Terres de l'Ebre ha tingut l'honor de representar-mos als joves i a la Fundació Privada Gentis en l'acte de graduació de la promoció de la URV de les Terres de l'Ebre de la què la nostra fundació n'és padrina.

Apadrinar aquests alumnes universitaris és la projecció d'uns valors que apliquem als joves de Noves Oportunitats i que volem desitjar a la promoció.

Us deixem amb les paraules de Sònia Tomàs que esperem siguin mostra d'aquesta missió nostra d'acompanyar els joves en la seva etapa d'emancipació. 



Bona tarda a totes i a tots,
Graduats, graduades, famílies, alumnes, Sotsdirector del Campus, degans de les diferents facultats, representants de grau, professors, regidora de Cultura de l’ajuntament de Tortosa, autoritats...
Primer que res voldria excusar la presència de la directora Executiva, Marta Cid, que per motius de feina no ha pogut assistir: Gentis tenia una cita a Belfast presentant una ponència a la primera conferència mundial sobre inserció amb suport en persones amb discapacitat. Estem treballant per portar la conferència Europea a Catalunya l’any 2018.
Voldria comença parlant de vatros. Del que heu conquerit aquest any. Tanqueu una porta (esforç, suport, família, dedicació, amics....) I n’obriu una altra, amb molta il·lusió, però des del respecte, perquè gestionar la incertesa no és fàcil.  Avui vatros sou els protagonistes de l’inici del que ben segur serà el gran trajecte professional que us espera.
Volem també agrair-vos la confiança que heu dipositat en la Fundació Gentis per apadrinar la promoció 2016/2017 del Campus URV a Terres de l’Ebre i em permetreu que us situi en qui som, què fem i cap on caminem, perquè crec que aquest ha estat un dels factors principals de la vostra proposta perquè apadrinem l’acte d’avui.
La Fundació Privada Gentis formem part d’un Grup d’entitats d’Iniciativa Social: Plataforma Educativa. Dins de la missió i valors del nostre grup es troba l’atenció centrada en la persona, des d’una visió integral que naix de les seves necessitats: de suport familiar i terapèutic, d’inserció laboral i de formació.
Això ha marcat el creixement de la Fundació Gentis a Terres de l’Ebre i Catalunya en els darrers anys. Com també l’aposta per l’equitat territorial; tal i com va apostar la URV en el seu dia a través de la col·laboració públic- privada per aconseguir la implantació d’un Campus Universitari a les terres de l’Ebre.
Apostem per la formació i l’educació com a motor de transformació social i com a espai de generació de coneixement i de transmissió del mateix.
Creiem en la col·laboració i en el treball en xarxa entre el sector públic i privat, les empreses i les institucions educatives als territoris en els quals actuem, com a eina imprescindible per generar oportunitats, identificar, reconèixer i retindre el talent.
Els nostres equips són multidisciplinars i hi tenen cabuda perfils molt diferents que aporten riquesa, sempre, als col·lectius que atenem. Avui vosaltres us gradueu, alguns en graus que tenen una relació molt directa en els persones i altres no tant, però creieu-me si us dic, des de l’experiència que tots teniu un potencial enorme de talent que nosaltres, des d’aquesta visió col·laborativa que ja us he esmentat, tenim l’obligació de retindre pel futur del nostre territori.
Jo vaig escollir fa anys formar-me en la branca d’Economia i he dedicat un percentatge molt petit de la meva vida professional a aquest camp, per això permeteu-me que us animi a explorar, experimentar, tastar...i quedeus sempre amb aquella feina que realment us ompli i us faci més feliços. La formació de base i la il·lusió ja la teniu, la felicitat ben segur, l’aconseguireu.


Per part meva res més, valents i valentes, felicitats i endavant, el futur és vostre...



Sònia Tomàs Roiget

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada