dijous, 9 de febrer del 2017

La importància de les competències

Aquí, a Noves Oportunitats, treballem les competències transversals, ja que creiem que són molt importants a l’hora de trobar feina i de estar bé a una classe. A continuació, posarem algunes de les competències que treballem i explicarem per què creiem que són tant importants.

Respecte: és important perquè per a obtenir feina has de tenir respecte de cara al cap o de cara als teus companys. És important en qualsevol moment de la vida, ja que el respecte es fonamental.
Comunicació: és molt important per a relacionar-te, explicar algun tema o esdeveniment a alguna persona o en una entrevista de treball poder-te comunicar amb el cap.
Puntualitat: demostra la responsabilitat que tenim a l’hora de assistir a algun esdeveniment o treball, ja que si no arribes a l’hora que toca al treball pots tenir problemes.
Responsabilitat: cadascú te unes tasques assignades, i hem de ser capaços de poder ser assumir-les i realitzar-les adequadament per tal de aconseguir el teu objectiu.
Aptitud: ser capaç per poder desenvolupar les tasques per a aconseguir la teua meta.
Gestionar les emocions: és important gestionar les emocions perquè depenent del moment en el que et trobes, les teues emocions poden reaccionar negativament i és millor intentar que no ens afecti per a no tenir conseqüències negatives.
Empatia: és important ficar-se a la pell de l’altre i saber el què sent, com està en aquell moment i poder intentar ajudar-lo.
Treballar en equip: és important perquè quatre ulls veuen més que dos. Es a dir, una persona tota sola no pot fer tantes coses com un grup de persones. També cal dir que la suma de les parts no fa el total, sinó que hem d’anar tots en una mateixa direcció per assolir el total de l’objectiu.
Escoltar activament: és important perquè has d’escoltar el que et diuen per a poder entendre-ho i poder fer les coses ben fetes. També influencia a l’hora de comunicar-nos, ja que escoltar activament millora el procés comunicatiu.
Higiene personal: és important tenir cura de la imatge personal, així com de la  higiene perquè a l’hora d’anar a una entrevista de treball has de donar una bona imatge i una bona impressió i a l’hora de treballar també, ja que treballar en persones que tenen una mala higiene personal pot crear un mal ambient i és molt incòmode.
Assertivitat: poder dir el que penses sense ofendre a altres persones i no crear un mal ambient és fonamental  per poder treballar i poder expressar-nos adequadament sense conflictes.
Companyerisme: ajudar-se uns als altres per a poder treballar millor, tenir bon ambient a l’hora de treballar o estudiar en un grup de gent.
Redactar i escriure adequadament:  has de saber escriure o redactar adequadament perquè a l’hora de fer redaccions o redactar informes es molt important tenir una bona ortografia, una bona cohesió i utilitzar la gramàtica adequadament.
Tenir una bona comprensió: hem de tenir una bona comprensió tant a l’hora de llegir com a l’hora de entendre a les persones que ens envolten.


En definitiva, les competències transversals han d’estar presents en el nostre dia a dia, tant en el món acadèmic, com en el personal i, en un futur, el professional. Si tenim unes bones competències transversals adquirides, podrem desenvolupar-nos adequadament en tots els àmbits i així ampliar els nostres horitzons. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada