dimecres, 23 de març del 2016

Jornada de coneixement de l'empreneduria

Avui al Centre de Noves Oportunitats d'Amposta hem tingut una sessió magistral de Josep Escobar. Fundador i gerent de l'empresa Tic Place.
Ens ha encoratjat a aconseguir els nostres somnis.

dissabte, 19 de març del 2016

Els joves surten a la tele!

Aquesta setmana ha estat molt productiva.
La nostra visita al Fòrum d'Emancipació Juvenil a Amposta ha despertat interès en els mitjans.
Us deixem aquest clip en que Sònia Tomàs, directora del programa Noves Oportunitats a Terres de l'Ebre ens fa cinc cèntims de la tasca que fem.

dimecres, 16 de març del 2016

Visita al Fòrum d'Emancipació Juvenil

Avui, una cinquantena d’alumnes dels grups d’Amposta, Alcanar i Deltebre, han visitat el Fòrum d’Emancipació Juvenil que té lloc a la capital del Montsià aquests dies. En el transcurs de la visita, els nostres alumnes han gaudit atentament d’una xerrada sobre marca personal.

També han aprofitat la visita per conèixer, de primera mà, els diferents recursos i itineraris formatius que s’ofereixen al territori.

 

 

 

Jornada- taller de treball comunitari al Centre Residencial La Duna

Els alumnes del Centre de Noves Oportunitats de les Terres de l’Ebre van organitzar ahir, 15 de març, una jornada-taller de treball comunitari amb els residents de La Duna. L’alumnat es va desplaçar a Deltebre on van fer un taller de cuina per elaborar les magdalenes que se serviran en el transcurs de la jornada de portes obertes que tindrà lloc a Deltebre, divendres 18 de març, al Centre Integral La Ribera, on es troben ubicats, entre d’altres, el Centre Residencial La Duna i el Centre de Noves Oportunitats de les Terres de l’Ebre, amb motiu del tercer aniversari de l’obertura de les instal·lacions. El propi alumnat del Centre va organitzar les tasques i els diferents equips de cara al desenvolupament de la jornada.

 

Va ser una jornada molt profitosa i de treball cooperatiu entre tots els participants i el resultat, les magdalenes, espectaculars!

 

 

El Centre de Noves Oportunitats es visualitza dins de l'oferta formativa del territori

Ahir, 15 de març, va tenir lloc a Amposta la inauguració de la 5na edició del Fòrum d’Emancipació Juvenil. Aquesta edició ha volgut reforçar l’àmbit formatiu com a eina clau per als joves de les Terres de l’Ebre.  És en aquest marc, per primer cop, que el Centre de Noves Oportunitats de les Terres de l’Ebre es visualitza com a oferta dins del catàleg de recursos de la resta d’Instituts i equips d’orientació per als joves d’entre 16 i 24 anys.

 

Molt bona iniciativa de l’Ajuntament d’Amposta i dels serveis educatius del territori que aposten per una formació de qualitat i un ventall important d’oportunitats per als nostres joves.

 

                    

 

 

dilluns, 14 de març del 2016

Tot som capaços de crear un relat

Avui els usuaris de Noves Oportunitats a Amposta han realitzat una dinàmica molt creativa.
Han descobert la capacitat de crear el seu propi relat.
Amb els seus propis personatges,els seus noms, le seves història i les relacions entre ells.

NOVES OPORTUNITATS es presenta a Deltebre

 

Ens plau anunciar-vos que el proper divendres dia 18 de març, celebrarem 3a Jornada de Portes Obertes del Centre Integral La Ribera i el 3er aniversari de La Duna de Deltebre. Durant la jornada podreu visitar les instal·lacions així com conèixer tots els serveis que s’hi ofereixen des de la Fundació Astres i la Fundació Gentis i La Duna.

A més de la visita, hi haurà tallers per a joves, demostracions, visites guiades, xerrades,... i podreu comprar els productes que fem a La Duna, l’arròs SIMUL, i visitar els Allotjament turístics La Balca. us hi esperem!

 

dilluns, 7 de març del 2016

dissabte, 5 de març del 2016

divendres, 4 de març del 2016

Treballar jugant

Al centre de Noves Oportunitats de les Terres de l'Ebre aprenem jugant. Memoryteca ens ha assessorat amb jocs adequats a les edats i perfils dels nostres alumnes.
Els encanta jugar amb jocs que estimulen la ment.

dijous, 3 de març del 2016


Objectius del Centre de Noves Oportunitats.


Objectius de NOVES OPORTUNITATS.
Els objectius del projecte "Noves oportunitats" són promoure el retorn al sistema educatiu reglat dels joves i les joves, millorar la seva ocupabilitat per afavorir la inserció al mercat de treball i dissenyar un model d'intervenció amb aquest col·lectiu per poder replicar el projecte.
La formació durarà dos anys i comptarà amb la col·laboració grans empreses, pimes i persones voluntàries. A més dels aspectes laborals, es treballaran també aquells que estan relacionats amb el creixement personal i la participació ciutadana.
"Noves oportunitats" vol donar protagonisme als joves i les joves i potenciar el treball en xarxa amb les empreses que hi participen com a elements innovadors. La idea és que els destinataris i destinatàries de la formació disposin del recursos necessaris per assolir els seus objectius.
Al llarg del procés formatiu es durà a terme moltes accions i activitats com ara mòduls per identificar les competències pròpies i crear la marca personal, tallers de legislació laboral, simulació d'entrevistes de treball, pràctiques i coaching a les empreses a partir del voluntariat corporatiu, visites guiades i mentoring d'anglès.

Acollida a Amposta.

Acollida a Amposta dels primers grups de Noves Oportunitats. Sort a tots els alumnes!


Presentació als joves d'Amposta.

Presentat el centre de Noves Oportunitats als joves d'Amposta.
Si teniu entre 16 i 24 anys podeu tenir la vostra nova oportunitat.



Visita al Casal dels Infants del Raval.

L'equip tècnic del programa Noves Oportunitats va visitar el Casal dels Infants del Raval. 
L'equip del raval s'ha prestat a assessorar-mos per tal d'assolir un alt percentatge d'èxit. 
Gràcies!

Retalls de premsa.


Noves Oportunitats

"Filem somnis, teixim vides, acaronem futur. Parlem de Noves Oportunitats per a Joves. No, millor parlem d'oportunitats."

Sonia Tomàs. 
DIrectora del centre de Noves Oportunitats de les Terres de l'Ebre